Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Krigets fasor

Om trauman som aldrig går bort

Det är nästan omöjligt att ta in alla bilder och vittnesmål som kommer från krigets Ukraina. Kriget påverkar människorna på ett sätt som går långt utöver de fysiska och materiella skadorna, det skapar trauman i individer och grupper som ofta varar i generationer.

För den svenske fysioterapeuten Dorpec väcker bilderna från Ukraina liv i hans egna upplevelser från när terrororganisationen IS, på höjden av sin makt, attackerade staden Kobane i norra Syrien. Som enda västerlänning var han på plats under hela slaget, från det att IS belägrade staden tills att de senare drevs iväg söderut mot sin huvudbas i Raqqah. Slaget om Kobane var ett slag som kan liknas vid slaget vi Stalingrad och det som nu sker i flera Ukrainska städer med strider i stadsmiljö, gata för gata, hus för hus.

Lyssna på när Dorpec gästar podcasten Tankeställaren där han berättar om vad kriget i Ukraina rör upp i honom. På ett naket och direkt sätt låter han oss få en inblick i de trauman ett krig orsakar.

Här nedan kan ni lyssna på Spotify, men ni kan även hitta det på Itunes och andra ställen för poddar, sök efter “Tankeställaren”

Dorpec har även skrivit boken Kobanesyndromet om sin upplevelser och han föreläser också för organisationer och företag och ni kan hitta honom på Instagram

Fler blogginlägg

Blogg

Vart är Sverige på väg? Cyril & Stig träffade Erik Hörstadius

Journalisten och författaren Erik Hörstadius gästade podden Cyril & Stig som vi klipper. Erik har nyligen släppt boken “Vårt nya land : Sverige efter flyktingkrisen” där han i gonzo-stil träffar olika människor och försöker ta tempen på hur Sverige förändrats, för någonting har blivit annorlunda i Sverige. Debatten har förändrats och det politiska klimatet har

Läs mer »
Blogg

Film baserat på boken ”Brottarbröder : en fight för livet”

Den omtalade boken Brottarbröder : en fight för livet” om bröderna Martin och Jimmy Lidbergs tuffa uppväxt och framgångsrika idrottskarriär, är nu i utvecklingsfasen för att bli film i regi av den prisbelönte regissören Daniel Fridell. Storyhood är med under utvecklingsfasen av filmprojektet. Och vi precis som alla andra inbladade tror att bröderna Lidbergs historia

Läs mer »
Blogg

Cyril & Stig summerar året

Cyril årsbästa 2021 Cyril Hellman och Stig Larsson som har podcasten “Cyril & Stig” avslutar året med en årskrönika. Här kan ni läsa Cyril Hellmans kulturfavoriter. Stig väljer av personliga anledningar att inte lista sina favoriter varken hos oss på Storyhood eller Expressen Kultur där han annars är knuten som recensent. Cyril Hellmans årslista 2021:

Läs mer »
Scroll to Top