Mini Cart

Mariella Bottai bröt ett destruktivt mönster

Mariella Bottai levde i en relation med en misshandlande man. Nu väljer hon att berätta i podcasten Tankeställaren

Storyhood producerar podcasten “Tankeställaren – en podcast om psykisk ohälsa” som leds av Melika Zakariae. I det senaste avsnittet gästas Tankeställaren av Mariella Bottai som länge levde i en destruktiv relation med fysisk och psykisk misshandel. Mariella lyckades lämna relationen men även sitt eget mönster av medberoende och har nu kommit ut starkare. Vi ställde några korta frågor till Mariella.

Du har valt att berätta om dina erfarenheter, varför väljer du att berätta?

För att hjälpa mig själv och andra, för att växa som människa, att kunna dela med mig om min erfarenhet kan bidra med styrka och våga vara ärlig mot sig själv

Vad tror du att det är som gör att kvinnor och män som är starka personer ändå kan hamna i en destruktiv relation och en situation av medberoende där man skyller på sig själv?

Från min sida är det att man är destruktiv söker kärlek och bekräftelse men man gör det på fel sätt, man vill inte vara ensam så att man nöjer sig med den man tror man får kärlek från. Det blir ett mönster med att allt som händer och gör blir ens fel, man vill inte göra den andra arg ( fast man inte gör det ) då vill man göra allt för att den ska vara glad.

Vad vill du säga till de som befinner sig i en sådan situation nu, finns det något speciellt man kan göra, eller tänka på?

Att dra sig undan så snabbt det går är mitt mest ärligaste svar, men jag är medveten om att det är inte så lätt. Du kan vända dig till nära och be om hjälp, tänka på att lämna den. Du får antingen välja dig själv eller din partner, annars kommer man bli knäpp. Va inte rädd våga ta steget och lämna.

Lyssna på Mariella Bottais otroligt stark berättelse här (finns även på alla de vanliga plattformarna för podcasts):