Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Mariella Bottai bröt ett destruktivt mönster

Mariella Bottai levde i en relation med en misshandlande man. Nu väljer hon att berätta i podcasten Tankeställaren

Storyhood producerar podcasten “Tankeställaren – en podcast om psykisk ohälsa” som leds av Melika Zakariae. I det senaste avsnittet gästas Tankeställaren av Mariella Bottai som länge levde i en destruktiv relation med fysisk och psykisk misshandel. Mariella lyckades lämna relationen men även sitt eget mönster av medberoende och har nu kommit ut starkare. Vi ställde några korta frågor till Mariella.

Du har valt att berätta om dina erfarenheter, varför väljer du att berätta?

För att hjälpa mig själv och andra, för att växa som människa, att kunna dela med mig om min erfarenhet kan bidra med styrka och våga vara ärlig mot sig själv

Vad tror du att det är som gör att kvinnor och män som är starka personer ändå kan hamna i en destruktiv relation och en situation av medberoende där man skyller på sig själv?

Från min sida är det att man är destruktiv söker kärlek och bekräftelse men man gör det på fel sätt, man vill inte vara ensam så att man nöjer sig med den man tror man får kärlek från. Det blir ett mönster med att allt som händer och gör blir ens fel, man vill inte göra den andra arg ( fast man inte gör det ) då vill man göra allt för att den ska vara glad.

Vad vill du säga till de som befinner sig i en sådan situation nu, finns det något speciellt man kan göra, eller tänka på?

Att dra sig undan så snabbt det går är mitt mest ärligaste svar, men jag är medveten om att det är inte så lätt. Du kan vända dig till nära och be om hjälp, tänka på att lämna den. Du får antingen välja dig själv eller din partner, annars kommer man bli knäpp. Va inte rädd våga ta steget och lämna.

Lyssna på Mariella Bottais otroligt stark berättelse här (finns även på alla de vanliga plattformarna för podcasts):

 

Fler blogginlägg

Blogg

Cyril & Stig summerar året

Cyril årsbästa 2021 Cyril Hellman och Stig Larsson som har podcasten “Cyril & Stig” avslutar året med en årskrönika. Här kan ni läsa Cyril Hellmans kulturfavoriter. Stig väljer av personliga anledningar att inte lista sina favoriter varken hos oss på Storyhood eller Expressen Kultur där han annars är knuten som recensent. Cyril Hellmans årslista 2021:

Läs mer »
Blogg

Julafton med Thorsten Flinck

Cyril Hellman skriver om sin relation med Torsten Flink inför deras julspecial i podden Cyril & Stig (ni hittar podden på Acast, Spotify & Itunes). Första gången jag såg Stig Larsson var hösten 1991 i Thorsten Flincks fantastiska regidebut som teaterregissör i Hjalmar Söderbergs Gertrud på Dramatens lilla filial mitt emot min dåvarande flickvän Annas

Läs mer »
Blogg

Snart premiär för podden Storyhood Doc

Snart är det premiär för det första avsnittet av vår podcast Storyhood Doc där vi kommer att publicera intressanta intervjuer, dokumentärer och utdrag från våra ljudböcker och andra projekt. Podcasten hittar ni på alla de vanliga plattformarna för podcast som Itunes, Spotify osv … sök på Storyhood Doc och prenumerera så missar ni inga avsnitt.

Läs mer »
Scroll to Top