Twitter
Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Rapport från krigets Ukraina

Cyril Hellman från Kiev

Journalisten och författaren Cyril Hellman som också driver podcasten “Cyril & Stig” har tillsammans med en norsk kollega åkt till kriget i Ukraina för att rapportera från kriget som har chockat oss alla, ett fullskaligt krig i Europa inte långt från Sverige.

Cyril Hellman och hans kollega anlände igår till huvudstaden Kiev som bombas och utsätts för ständiga attacker från ryska soldater. Nu verkar det som att det Ukrainska försvaret, som uppvisar en oerhörd vilja och motivation att försvara sitt land, tycks ha börjat pressa tillbaka de ryska styrkorna utanför Kiev.

Första kvällen i Kiev träffade de den unge soldaten Dimitri som kommit från den västliga staden Lviv för att ansluta till försvaret. Här kan ni se deras intervju med honom där han vädjar till Europas folk men säger också att han tappat hopp om Europas ledare …

 

Fler blogginlägg

Blogg

Gäststjärnan recenseras i Opulens

Kaj Linnas ”Gäststjärnan” recenseras i Magasinet Opulens. Kaj Linnas omtalade romandebut Gäststjärnan som är den första delen i en serie som heter Nemesis recenserades i Magasinet Opulens av Nette Wermeld Enstrom som gillar den mycket. ”Det här är en intellektuellt utmanande berättelse som i blixtens hastighet rör sig mellan tider, platser och kulturer med hjälp

Läs mer »
Blogg

Dorpec gästade Navid Modiris podd Hur Kan Vi?

  Dorpec gästade den populära samtalspodden Hur Kan vi? Det blev ett oerhört starkt samtal som ni verkligen borde lyssna/titta på. i hittar det antingen på Acast, Itunes eller så kan man titta på youtube Boken Kobanesydromet där Dorpec berätter om sina upplevelser kan ni beställa nedan.

Läs mer »
Scroll to Top